Met de Swopper kun je Zitten en Bewegen Tegelijk

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Zakelijk

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft een zittend beroep. Dit is link. De hele dag zitten is namelijk heel slecht voor je gezondheid. We zitten de hele dag op kantoor en ’s avonds gaan we ook nog eens voor de televisie zitten. Tijd voor een ommekeer!

Staan afwisselen met alternatief zitten

Er zijn een aantal momenten op de dag waarop we zitten heel goed kunnen vervangen door staan. Dit kan tijdens een vergadering bijvoorbeeld, of tijdens het bellen. Door vaker even te gaan staan zorg je voor een betere bloedsomloop. Als je een aantal standaard zitmomenten op een dag vervangt door staan helpt dat al.

Dus als je je e-mails beantwoordt, een telefoontje krijgt of vergadert ga je al staan. Door steeds meer werk staand in te plannen, voorkom je al dat je uren achtereen alleen maar zit. En als je dan zit, probeer dan eens een alternatieve stoel. Een swopper bijvoorbeeld!

Gezonde rug en soepele spieren

Op een Swopper zit en beweeg je tegelijkertijd. Zo staat de stoel garant voor een gezonde rug, veel ontspanning en train je, zonder dat je het zelf door hebt, je rugspieren. Een Swopper is eigenlijk een soort speeltoestel voor op kantoor. Waar je kinderen blij kunt maken met een hobbelpaard of openbaar speelobject, maak je volwassenen blij met een Swopper. Op een Swopper moet je lichaam balans zoeken. Dit doe je door van houding te veranderen en actief je spieren te gebruiken. Het lijkt niet op de traditionele stoel die op kantoor te vinden is en alleen daarom al is hij leuk.

Natuurlijke bewegingen

Omdat je op een Swopper bijna als vanzelf een goede houding aanneemt, zit hij heel comfortabel. Je denkt niet na over hoe je moet zitten, de bewegingen die je maakt zijn heel natuurlijk. Je bent daarom continue in beweging, waardoor je je fitter voelt en frisser na kunt denken. Bovendien verbrand je calorieën en je spieren blijven los en warm. Waar werken vaak hartstikke serieus is, voelt de gebruiker van een Swopper dat hij vrolijk wordt, zodra hij op een Swopper gaat zitten. Als je tijdens het werken actief bent, schijn je meer te kunnen onthouden. Door continue in beweging te zijn worden daarom je hersenen gestimuleerd na te denken en geconcentreerd te blijven.

Van voor naar achter…

Op de Swopper maak je bewegingen naar voor, achter, rechts of links. Dit maakt dat je ontzettend veel bewegingsvrijheid hebt op zo’n stoel. Hij is zowel zijwaarts als opwaarts in te stellen, naar gelang je gewicht en lengte. Omdat de Swopper verkrijgbaar is in een heleboel verschillende kleuren, kan het een opvallend object in je kantoor zijn. Je zult merken als je een Swopper hebt: iedereen wil hem even uitproberen. Echte fans willen zelfs meerdere Swoppers hebben: op kantoor, thuis en bijvoorbeeld voor tijdens het gamen. Waar je tijdens het gamen normaal gesproken niet zo’n actieve houding hebt, verandert dat acuut als je op een Swopper zit. Niet zo raar dus, dat men er meerdere hebben wil. Een Swopper kun je altijd eerst uitproberen. Dat maakt dat je hem eerst even goed uittest, voordat je tot de aanschaf over gaat. Maar pas op: testen is vaak kopen!