’s Lands beste werkplekken

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Zakelijk

Binnenkort wordt de lijst vast weer bekendgemaakt: de beste werkplekken van Nederland, Europa of zelfs de wereld. Voor deze lijst wordt gekeken naar vertrouwen in de organisatie, trots en werkplezier. Maar dat is niet alles. Waar ook op gelet moet worden is op ergonomisch werken. Het is immers niet goed voor je gezondheid als je niet ergonomisch zit. En dat zou eigenlijk de belangrijkste beweegreden moeten zijn voor de nominatie voor beste werkplek.

Bewust staan óf zitten

Vooral voor mensen die veel achter hun bureau zitten, is een goede werkhouding heel belangrijk. Het is daarom noodzakelijk mensen te adviseren en te zorgen dat ze bewust zitten. Of juist bewust staan. Wat een bedrijf bijvoorbeeld kan doen is een bureau van Actiforce kopen. Dit is een zit-sta werkplek die elektrisch verstelbaar is. Ook al zit of sta je bewust, dan is het handig om te weten dat je eenvoudig switcht tussen die twee. Dat kan omdat de werkplek met een druk op de knop anders ingesteld kan worden. Ben je dat staan even zat, dan ga je gewoon weer even zitten.

Eitjes en flexplekken

Een zit-sta werkplek lijkt het ei van Columbus, maar in de praktijk kan het tegenvallen. Zo zijn er mensen die zich staand niet goed kunnen concentreren. Of er eenvoudigweg niet aan kunnen wennen. Het is ons dan ook jarenlang ingepeperd, dat we op een goede bureaustoel moeten zitten, in de juiste houding. Vooral voor flexplekken is een Actiforce kopen dan tóch een aanrader. Zo heb je immers werkplekken die voor iedereen geschikt zijn. Of je nu het liefst staand of voortdurend zitten werkt, dat maakt niet uit. Verstellen is een eitje! Het mooie van de Actiforce is dus dat het niet uitmaakt wat jouw favoriete werkhouding is. Of die van je collega’s.

Je creatieve proces

In de intro hadden we het al over gezondheid. Veel mensen die de hele dag op kantoor werken hebben bijvoorbeeld last van hun rug of hebben andere lichamelijke klachten. Door af te wisselen in werkhouding kan dat voorkomen worden. Ook schijnt het zo te zijn dat staand werken je creatieve proces versnelt. Zit je even vast in je denken, geef dan een druk op de knop van de verstelbare zit-sta werkplek. Een uurtje staan en je bent er weer helemaal uit. En als je nut toch bezig bent met je werkhouding, denk dan ook eens na over vergaderen. Wist je dat staand vergaderen je een enorme tijdbesparing oplevert?

Uitproberen

Twijfel je eraan of je een Actiforce wil kopen? Dan is het goed nieuws dat je dit soort dingen vaak eerst mag uitproberen. En niet voor een uurtje, maar bijvoorbeeld voor twee weken. Na die tijd weet je zeker of een zit-sta werkplek is wat je zoekt. Is dat uitproberen niet mogelijk, kijk dan eens rond of er in je buurt een kantoor is, waar ze zulke werkplekken hebben. Grote kans dat ze het geen probleem vinden als je een dagje van de plek gebruikmaakt. En wie weet wat dit netwerk technisch oplevert. Heb je straks een werkplek op maat, maar ook een leuke nieuwe klant of opdrachtgever. En wellicht ben je dan maar een stap verwijderd van die titel beste werkplek van het land. Het is het proberen waard.