Groen vergaderen in of rond Utrecht

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Zakelijk

groen vergaderenUtrecht is een perfecte locatie voor zakelijke bijeenkomsten, aangezien Utrecht natuurlijk heel centraal in Nederland ligt. Daar hebben ze bij Groencentraal handig op ingespeeld: ze hebben 9 duurzame conferentiecentra benaderd en zo is het samenwerkingsverband tussen de 9 centra ontstaan. Op de site vind je nu dus 9 conferentiecentra die allen op een of andere manier bijdragen aan duurzaam ondernemen.

Hoezo duurzaam?

Zoals ik al zei draagt ieder conferentiecentrum dat op de pagina van Groencentraal staat bij aan een duurzame manier van ondernemen. Alle centra bezitten zelfs het Green Key milieukeurmerk keurmerk. Verder staat er op de sites van de centra zelf op wat voor manier ze precies bijdragen aan een beter milieu. Dat kan zijn door uitsluitend gebruik te maken van biologische producten, door de mogelijkheid tot ‘groen vervoer’ te bieden, en/of door andere duurzame manieren.

Speciale arrangementen

Alle centra liggen in het gebied dat de Utrechtse Heuvelrug wordt genoemd. Dit prachtige natuurgebied biedt veel mogelijkheden om de zakelijke bijeenkomst met een leuke wandeling of iets dergelijks te combineren. Veel centra hebben speciale arrangementen samengesteld, dan hoef je zelf helemaal niets extra’s meer te regelen. Je kunt de speciale arrangementen vinden op de websites van de genoemde conferentiecentra.

Overnachten

Bij alle centra is het ook mogelijk om te blijven overnachten. Het ene centrum heeft vooral veel vergadercapaciteit, het andere heeft weer meer slaapgelegenheid. Je ziet dit snel door de pictogrammen met getallen erachter: pictogrammen