’s Lands beste werkplekken

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Zakelijk

Binnenkort wordt de lijst vast weer bekendgemaakt: de beste werkplekken van Nederland, Europa of zelfs de wereld. Voor deze lijst wordt gekeken naar vertrouwen in de organisatie, trots en werkplezier. Maar dat is niet alles. Waar ook op gelet moet worden is op ergonomisch werken. Het is immers niet goed voor je gezondheid als je niet ergonomisch zit. En dat zou eigenlijk de belangrijkste beweegreden moeten zijn voor de nominatie voor beste werkplek.

Hardhout drogen of juist niet?

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Zakelijk

Dat hardhout altijd gedroogd moet worden voor gebruik, is een misverstand. Hoewel voor de meeste toepassingen het hout echt goed droog moet zijn, is dat niet voor álle toepassingen. Bovendien is de droogtijd per toepassing verschillend. Maar waar kun je nu vers hout voor gebruiken, en voor welke toepassing moet het echt droog zijn?

Met de Swopper kun je Zitten en Bewegen Tegelijk

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Zakelijk

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft een zittend beroep. Dit is link. De hele dag zitten is namelijk heel slecht voor je gezondheid. We zitten de hele dag op kantoor en ’s avonds gaan we ook nog eens voor de televisie zitten. Tijd voor een ommekeer!

Groen vergaderen in of rond Utrecht

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Zakelijk

groen vergaderenUtrecht is een perfecte locatie voor zakelijke bijeenkomsten, aangezien Utrecht natuurlijk heel centraal in Nederland ligt. Daar hebben ze bij Groencentraal handig op ingespeeld: ze hebben 9 duurzame conferentiecentra benaderd en zo is het samenwerkingsverband tussen de 9 centra ontstaan. Op de site vind je nu dus 9 conferentiecentra die allen op een of andere manier bijdragen aan duurzaam ondernemen.

Salarisadministratie: hoe maak je het makkelijker

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Zakelijk

SalarisadministratieHeb je een eigen bedrijf of ben je beginnend accountant? Dan zal je vast en zeker te maken krijgen met salarisadministratie. Er zijn leukere dingen waar je je mee bezig kunt houden en het is zeker ook niet het gemakkelijkste onderwerp. Maar, het is wel iets dat moet gebeuren en  zonder fouten natuurlijk. In dit artikel tools om het je wat gemakkelijker te maken.