In vorm komen of blijven

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Overig

hypoxi therapieIedereen weet dat je om af te vallen het beste gewoon minder kunt eten en meer moet bewegen. Maar ja, liever eten we wat lichter in plaats van minder en verbranden we sneller in plaats van dat we er meer voor moeten doen. De miljoenen smeerseltjes, pillen, trilplaten, afval-shakes en ab-trainers verkopen niet voor niets zo goed; we geven graag wat geld uit om vooral niet hetgene te hoeven doen wat we haten en dat is dus voor langere tijd minder eten en meer sporten. Maar het moet ook anders kunnen!

Hypoxi Therapie

Een alternatief waarbij je niet aan de pillen, shakes of andere rotzooi gaat en toch meer in vorm komt zonder intensief te sporten is hypoxi therapie. Al moet er meteen bij vermeld worden dat tegelijkertijd wat minder eten natuurlijk meer effect heeft. Wat is hypoxi therapie? Een hypoxi therapie bestaat uit diverse behandelingen, of eigenlijk trainingssessies waarbij je op een ligfiets in een vacuüm fietst. Een training duurt 30 minuten, maar is zeer effectief. Na een maand lang 3x per week een half uurtje trainen in de ligfiets (wat een milde training is) kun je een kledingmaat kleiner aan!

Wat doet een hypoxi training met je lichaam?

Tijdens een hypoxi training versterk je je been- en bilspieren, versnel je je stofwisseling en lokale vetverbranding, bevorder je je conditie en uithoudingsvermogen, zorg je voor een betere doorbloeding binnen de probleemzones en verbeter je de afvoer van afvalstoffen. Kortom, je wordt er niet alleen slanker, maar ook een stuk fitter en lichamelijk jonger van!

Is het iets voor jou?

Het klinkt als te mooi om waar te zijn, maar je moet dan ook niet denken dat je er helemaal niets voor hoeft te doen. Het fietsen in een L250 ligfiets met vacuüm mag dan een milde training zijn, je moet het er wel voorover hebben om 3x per week je een half uur toch in het zweet te werken. Daarnaast is hypoxi therapie niet voor iedereen geschikt. Je moet bijvoorbeeld ouder dan 18 jaar zijn, minder dan 110 kilo wegen en je mag geen infectie of ontsteking hebben. Tijdens je zwangerschap is hypoci training ook taboe. Bij pathologische- en vaatziekten, bot- en spierziekten, acute aandoeningen van de bloedvaten en ernstige schade aan het vaatstelsel is het aan te raden eerst met je arts te overleggen of de therapie geschikt voor je is.