Buiten koud, binnen opwarmen!

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Overig

Als het buiten koud is, zijn er tal van mogelijkheden om jezelf warm te houden. Een daarvan is een lekkere warme trui aantrekken. Dit scheelt je direct verwarmingskosten. Natuurlijk zijn er meer tips, waar je het lekker warm van krijgt. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Drink je warm

Van chocomel met slagroom word je van binnen helemaal warm! Is dat niet iets wat je graag drinkt, dan kun je natuurlijk ook een lekkere kop thee of koffie nemen. Een smaak thee waar je warm van wordt is bijvoorbeeld winterthee. Deze thee is vaak verrijkt met sinaasappel of winterse specerijen. Een heerlijke thee voor koude dagen!

Snert en stamppot

Stevige kost maakt ook dat je lekker warm wordt. Wat dacht je van stamppot boerenkool of zuurkool? Of een kop hete erwtensoep met worst. Erwtensoep is alleen nogal calorierijk. Een wat gezondere alternatief is pompoensoep. Een pittige soep waarmee je er weer helemaal tegen kunt. Laat de winter maar komen!

Een sauna bestellen!

Een tip die meer bereikbaar is dan veel mensen denken: een sauna bestellen. Een eigen sauna in je woning maakt dat je het nóóit meer koud hoeft te hebben. In de winter kun je er elke dag even in. Een klein beetje ruimte in je woning is genoeg voor deze droomaankoop. Je hoeft voor je een sauna gaat bestellen niets speciaals aan te leggen. Stekker in het stopcontact en gaan!

Isolatie

Natuurlijk is het handig als je woning goed geïsoleerd is. Is dat niet het geval, denk dan eens aan dubbel glas, gevelisolatie of dakisolatie. Er zijn specialisten die je precies kunnen vertellen wat voor jouw woning mogelijk is. En voor je het weet, is je woning altijd comfortabel, ook als de strenge winter zijn intrede doet.

Warme pantoffels

Een open deur wellicht, maar heb je wel warme voeten? Als je koude voeten hebt, wordt je over je hele lijf koud. Lekkere pantoffels of goede warme sokken maken dat je leven een stuk meer comfort krijgt. Met warme voeten kun je er weer tegen!

Opwarmen in bad

Als je het koud hebt, kun je heerlijk opwarmen in een warm bad. Ga je in bad voor je gaat slapen, dan is de kans groot dat je op de juiste temperatuur je bed in duikt. Wakker liggen van koude voeten is er niet meer bij.

Dekentje op de bank

Natuurlijk heb je een lekker dekentje, waaronder je je kunt nestelen als je tv kijkt. Tv-kijken is nu eenmaal een bezigheid waarbij je veel stil zit. Op de bank heb je het zo koud. Je kunt de verwarming hoger zetten, maar dat is vaak onnodig. Het kost je veel stroom en vaak ga je binnen een uur toch lekker slapen. Een warmere trui aantrekken, daar heb je vaak geen zin in. Zorg daarom altijd dat je een dekentje binnen handbereik hebt.

Kleed je goed

Cliché natuurlijk, maar mocht je toch even naar buiten gaan, trek een jas aan. Een lekkere winterjas beschermt je tegen de kou. De striemende wind hou je buiten je lijf met een goede sjaal, een warme muts en stevige handschoenen. Jou heeft de winter niet!

Laag over laag

Hoe meer laagjes je over elkaar heen draagt, hoe meer je zelf bepaalt hoe warm of koud je het hebt. Stel je hebt er net een stevige fietstocht op zitten. Dan heb je het direct warm, als je ergens binnenkomt. Even je vest uit en je bent zo weer op de juiste temperatuur. Heb je geen vest aan, dan heb je het binnen korte tijd weer koud. Dus hup, je vest weer aan en het leed is weer geleden. Begin de eerste laag met een warm hemd, dan behoort een koude rug voor altijd tot het verleden.

Stimuleer je bloedsomloop

Wist je dat je koude handen krijgt als je bloedsomloop niet goed is? Je kunt dit voorkomen door ze lekker in te smeren met handcrème. Niet alleen krijg je er zachte handen van, ook blijven ze dus lekker warm. Je ingesmeerde handen kunnen veel beter tegen de kou. Heb je toch steenkoude handen na een buitenbezoek? Hou ze dan even onder de koude kraan!