3 Geweldige Indoor Activiteiten Voor Kinderen

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Overig

swimming-pool-765312_1280Indoor activiteiten

Soms kun je een poos aan het brainstormen zijn om op een leuk idee te komen. Zeker wanneer het gaat om activiteiten voor kinderen. Misschien willen jullie de kinderen een geweldige dag laten beleven tijdens de vakantie of je bent op zoek naar een geschikte gelegenheid voor een verjaardagspartijtje. Zijn jullie op zoek naar een geweldige indoor activiteit voor kinderen, lees dan hieronder verder. Kies je een van deze activiteiten, dan hebben de kids vast en zeker een heerlijke dag.

Binnenspeeltuin

Jaren geleden moest je echt zoeken naar een binnenspeeltuin, maar tegenwoordig zijn ze vrijwel overal te vinden. Deze speeltuinen bleken echt in een behoefte te voorzien. Zeker voor jongere kinderen is er toch niets leuker dan een speeltuin, maar ja, als het regent, wordt het speelplezier al snel minder. Bij een binnenspeeltuin heb je daar geen last van en daar kun je dus het hele jaar terecht. Weer of geen weer. Zo’n speelparadijs binnen is een leuk idee voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, maar het is ook leuk wanneer je een dagje weg wilt met de familie of met een vriendengroep met kinderen.

In de meeste binnenspeeltuinen zijn er speelmogelijkheden voor kinderen van allerlei leeftijden. Voor de jongsten is er vaak een ballenbad te vinden waar ze heerlijk kunnen rollen, kruipen en gooien. Voor oudere kinderen zijn er meestal trampolines, glijbanen, grote bouwblokken en vooral een megagroot gedeelte om te klimmen, klauteren en glijden. Voor de volwassenen is er genoeg gelegenheid om lekker te zitten en de kinderen zie je de eerste uren niet terug.

Binnenzwembad

Veel kinderen maak je nergens blijer mee dan met een dagje zwembad. Heerlijk bewegen, spelen en ravotten in en om het water. Als het gaat om binnenzwembaden is er een redelijk verschil tussen de zwembaden onderling. Soms vind je alleen een wedstrijdbad en een peuterbadje met een glijbaan. Terwijl er in andere zwemparadijzen een groot aantal baden, glijbanen, stroomversnellingen, bubbelbaden, kruidenbaden, enz. aanwezig zijn. Het ligt een beetje aan de leeftijd van de kinderen welk soort binnenzwembad het leukst is.

Zwemmen is ook een heel geschikte activiteit wanneer kinderen nog klein zijn. Samen met jou in het water vinden ze vaak heerlijk. Een peuterbadje is leuk voor kinderen tot een jaar of vijf. Zodra kinderen hun zwemdiploma hebben, kunnen ze zelf heerlijk spelen en zwemmen in de andere baden. Het kan ook erg leuk zijn om een zwemfeestje te organiseren. Je zult zien dat de kinderen zich dan prima vermaken en dat je er zelf, als ouder, geen omkijken naar hebt.

Ontdekparadijs

Kinderen leren gewoonlijk het meest door spelen en ontdekken. Er zijn kinderen die graag informatie verzamelen door het lezen van boeken en door het kijken van informatie filmpjes, maar de meeste kiinderen leren toch het best door zelf van alles te ervaren en te ontdekken. Het leuke is dat kinderen tijdens ontdektactiviteiten helemaal niet in de gaten hebben dat ze aan het leren zijn. Juist het bezig zijn vinden ze vaak leuk.

Er zijn verschillende ontdekparadijzen te bezoeken. Soms gaat het om een soort speeltuin, zoals “de Spelerij”, maar vaak betreft het ook een museum zoals bijvoorbeeld “het Watermuseum’. In al deze ontdekparadijzen staat de beleving van de kinderen centraal. Ze kunnen allerlei filmpjes bekijken, spelen met water, bellenblazen, proefjes doen, zelf van alles uitvinden, bouwen en ontdekken. Dit kan ook een hele leuke activiteit zijn voor een kinderfeestje. Meestal zijn er ook wel arrangementen beschikbaar, zodat het partijtje helemaal voor je wordt geregeld. Na afloop krijgen de kinderen misschien zelfs nog wel een diploma waar ze helemaal trots op zijn. Ook voor een dagje uit met het gezin of voor bijvoorbeeld een familiedag kan deze indoor activiteit heel geschikt zijn, omdat de informatie en activiteiten gericht zijn op allerlei verschillende leeftijden.

Het ligt een beetje aan de kinderen die je op het oog hebt welke binnenactiviteit je het beste kunt kiezen. Kinderen die echt heel beweeglijk zijn, komen waarschijnlijk meer aan hun trekken in een zwembad of een speeltuin dan in een ontdekmuseum. Terwijl kinderen die heel leergierig zijn het in een ontdekparadijs waarschijnlijk geweldig zullen vinden. Van alles ontdekken, ervaren, beleven en proberen is meestal ook niet geschikt voor hele jonge kinderen. Vaak is het handig wanneer de kinderen wel enigszins zelf kunnen lezen. Wanneer het gaat om oudere kinderen, vanaf zo’n 11 jaar, is een binnenspeeltuin misschien minder geschikt. Soms zijn deze speeltuinen ook slechts toegankelijk voor kinderen tot de leeftijd van 12 jaar. Een zwembad of een ontdekplaats kunnen echter ook prima voor oudere kinderen.