Buiten koud, binnen opwarmen!

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Overig

Als het buiten koud is, zijn er tal van mogelijkheden om jezelf warm te houden. Een daarvan is een lekkere warme trui aantrekken. Dit scheelt je direct verwarmingskosten. Natuurlijk zijn er meer tips, waar je het lekker warm van krijgt. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Hout duurzaam laten drogen: laat het voor je doen

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Overig

Voor je hout kunt toepassen moet het goed droog zijn. Dat is een natuurlijk proces, waarmee je vaak enige tijd geduld moet hebben. Voor hout goed droog is, ben je zonder inmenging soms jaren verder. Maar wat nu als dat proces veel sneller kan? En wat nu als het drogen van het hout ook nog eens duurzaam kan? We leggen het voor je uit.

Meranerland: voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Overig

Meranerland in het Italiaanse Zuid-Tirol is een zeer geschikt vakantiegebied voor de liefhebber van geschiedenis en cultuur. Veel kerken, kastelen en burchten prijken in het gebied. Een daarvan is Kasteel Tirol, een karakteristiek bouwwerk dat het bezoeken waard is.

Kasteel Tirol: fresco’s en Romaanse portalen

Frühlingsblick auf Schloss Tirol: Die Zeit der Apfelblüte ist von besonderer Bedeutung für das Etschtal. Kasteel Tirol steekt uit boven stad Meran/Merano. Het kasteel stamt uit de tijd dat de graven van Vinschgau rond 1200 zichzelf de graven van Tirol gingen noemen. Poorttorens en stadsmuren werden gebouwd. Van de torens zijn er drie overgebleven, oorspronkelijk waren het er vier. Binnen in het kasteel zijn prachtig versierde Romaanse portalen te vinden. De burchtkapel is voorzien van fresco’s (muurtekeningen). In het kasteel is ook het Südtiroler Landesmuseum voor cultuur en geschiedenis te vinden. Naast de geschiedenis van Tirol toont dit museum wisselende (kunst)tentoonstellingen.

3 Geweldige Indoor Activiteiten Voor Kinderen

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Overig

swimming-pool-765312_1280Indoor activiteiten

Soms kun je een poos aan het brainstormen zijn om op een leuk idee te komen. Zeker wanneer het gaat om activiteiten voor kinderen. Misschien willen jullie de kinderen een geweldige dag laten beleven tijdens de vakantie of je bent op zoek naar een geschikte gelegenheid voor een verjaardagspartijtje. Zijn jullie op zoek naar een geweldige indoor activiteit voor kinderen, lees dan hieronder verder. Kies je een van deze activiteiten, dan hebben de kids vast en zeker een heerlijke dag.

Kinderopvangtoeslag, hoe zit dat?

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Overig

sun-451441_640Als je gebruik maakt van kinderopvang, zou het kunnen dat je toeslag krijgt van de belastingdienst. Of je in aanmerking komt en, zo ja, hoeveel toeslag je krijgt, is afhankelijk van een aantal factoren.

Belangrijke factoren

Voor het bepalen van de kinderopvangtoeslag zal de belastingdienst kijken naar een aantal factoren. Ten eerste wat je inkomen van jou en je toeslagpartner is. Daarnaast kijken ze naar je situatie, of jij en je toeslagpartner werken of een traject naar werk volgen, studeert of een inburgeringscursus doet.

Vervolgens wordt gekeken naar hoeveel kinderen je naar de kinderopvang brengt en naar het aantal uren waarvoor je recht hebt op kinderopvangtoeslag. Per kind kun je per maand een maximum aantal uur kinderopvangtoeslag krijgen. Ook is er een maximum voor het uurtarief.

Gezelschapsspellen anno nu

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Overig

De tijd van met zijn allen rond de tafel ganzenborden lijkt voorbij. Maar niets is minder waar: ook online kunnen zijn spellen te vinden die met meerdere spelers tegelijk gespeeld kunnen worden: online multiplayer games. Gezelschapsspellen van vroeger, maar dan anders.

ganzenbordMens, erger je niet!

Altijd al tante Jannie willen plagen door haar constant het mens-erger-je-nietspeelbord af te gooien, maar geen zin in tante Jannie op de koffie: nodig haar uit voor de online-variant. Het is net als het bordspel: je hebt vier pionnen van dezelfde kleur en na een rondje over het speelbord kom je ‘thuis’. Mits je er dus niet door een tegenstander af gegooid wordt. De muis fungeert als dobbelsteen. En nu nog twee mensen vinden die ook tante Jannie willen plagen!

Leuke eyecatchers voor in huis

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Overig

Het indelen en inrichten van je huis begint natuurlijk bij het leggen van een vloer in de vorm van tapijt, laminaat of ander materiaal en het schilderen van de muren, balken en kozijnen. Als de basis gelegd is komen de keuzes gericht op het interieur. In dit artikel bespreken we enkele eyecatchers. Hoe maak je je huis aantrekkelijk en wat zijn hiervoor nou de meest voorkomende, zogenaamde eyecatchers? tafelkleed

Tafelkleed

Het tafelkleed. Vaak vergeten, maar een veel toevoegend onderdeel van je huiskamer. Tafelkleden in verschillende kleuren kunnen je gevoel van de dag weergeven. Daarnaast ziet je huis er iedere dag anders uit door een kleed dat de gehele tafel bedekt. Chique of vrolijke kleuren en patronen kunnen de hele kamer later stralen! Een gaaf voorbeeld van hoe een chic tafellaken een eyecatcher kan worden.

Van Stadslotto naar Staatsloterij

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Overig

staatsloterijOveral ter wereld worden illegale loterijen georganiseerd. In Nederland kennen we vooral de zogenaamde ‘zwarte lotto’ en ‘zwarte toto’. Die naam hebben ze, omdat er geen kansspelbelasting over wordt afgedragen. In het buitenland geldt dat ook. Vooral in Zuid-Europa kent men diverse loterijen die door bijvoorbeeld de mafia worden gerund.

Leuke blogs over huis & tuin

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Overig

huis & tuinNietbuiten is een blog met artikelen met betrekking tot alles wat binnen gebeurt, dat had je waarschijnlijk wel begrepen. Nu halen wij onze inspiratie vooral uit eigen huis, maar soms vinden we ook interessante onderwerpen door andere blogs te bekijken. Niet eerlijk om ze dan niet eens een keer wat credits daarvoor te geven, toch? Daarom staat dit artikel in het teken van deze inspiratie-blogs.