Kamperen in de regen

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Op locatie

kamperen in de regenKamperen in de regen is niemands hobby. Helaas komt het nogal eens voor dat delen van je kampeervakantie in het water vallen. Dan kun je er beter maar op voorbereid zijn, zodat je er het beste van kan maken. Met de artikelen die in dit artikel aan bod komen kom jij je regenvakantie wel door!

Caravan verwarming en andere caravan accessoires

Een caravan is wel zo prettig als je in de regen kampeert. Maar ook een caravan is niet zo comfortabel als je voor een wat langere tijd op elkaars lip zit. Een voortent biedt letterlijk en figuurlijk wat meer lucht, maarja, je wil het er wel warm hebben natuurlijk. Je kunt bij campingverwarming kiezen uit elektrische verwarming, gasverwarming en oliekachels. En dan heb je ook nog vloerverwarmingstapijt. Andere handige caravan accessoires voor kamperen bij regen zijn handdoek- en schoenendrogers. Niets is vervelender dan de hele dag met natte schoenen rondlopen. Een schoenendroger lost dit probleem op. En die handdoeken die maar niet willen drogen met het natte weer, dat is met de handdoekdroger ook verleden tijd. Het zijn kleine luxe dingen, maar ze maken het kamperen bij slecht weer nog een beetje aangenaam. Ze zijn daarnaast zo klein en compact dat ze ze gemakkelijk ergens kunt opbergen als ze vanwege het mooie weer niet nodig zijn.

Regen en tentkamperen

Als je met je tent op vakantie bent is regen helemaal vervelend. Voor je het weet heb je natte voeten, natte kleren, natte luchtbedden, kortom: valt alles is het water. Zeker als je met kinderen op vakantie bent is de kans groot dat alles binnen de kortste keren nat en vies is bij regen. Er zijn wel wat kleine dingen die je zullen helpen om het allemaal iets minder vervelend te maken. Zo is de schoenendroger ook (of juist) voor tentkampeerders een handig apparaat. Je hebt er wel elektriciteit voor nodig, want hij werkt niet op batterijen. Daarnaast is waterdichte kleding uiteraard een must. Denk daarbij niet alleen regenkleding, maar ook sneldrogende ‘gewone’ kleding is aan te raden. Regenlaarzen zijn ook prettig, vooral wanneer de ondergrond drassig en modderig wordt. Denk tenslotte aan (regen)zeilen. Hoe meer, hoe beter. Je kunt het zeil namelijk niet alleen gebruiken als grondzeil, maar ook als verlengstuk van je tent.