Nederland Modeland: Viktor & Rolf

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Online winkelen

Viktor & RolfNederland is meer en meer een fashion land aan het worden. De opkomende faam van de Nederlandse mode-industrie is voor een niet te onderschatten deel te danken aan de  Amsterdam Fashion Week. Naast de ‘oude bekenden’ als Frans Molenaar, Mart Visser en wijlen Frank Goovers komen er steeds meer jonge designers bij die van couture hun brood kunnen verdienen. In dit artikel aandacht aan een duo misschien ook wel de Nederlandse mode-industire meer op de kaart heeft gezet: Viktor & Rolf.

Viktor & Rolf Kleding

Viktor Horsting en Rolf Snoeren hebben elkaar op de kunstacademie leren kennen. De vriendschap leidde al tijdens hun studietijd tot een samenwerking. Na hun afstuderen in 1992 zijn ze naar Parijs afgereisd en als designer duo begonnen. Al snel sleepten ze drie prijzen voor beginnende ontwerpers in de wacht. Vanaf de 21e eeuw is het duo wereldberoemd. Ze hebben inmiddels al samengewerkt met sterren als Tori Amos, en Rufus Wainwright. Kleding van Viktor & Rolf karakteriseert zich door de mix van mode met kunst (of kunst met mode, het is maar hoe je het bekijkt). Hun kleding is op diverse rode lopers gedragen door onder andere Natalie Portman, Rihanna en Usher.

Viktor & Rolf Parfums

In 2003 heeft het duo hun eerste parfum gelanceerd genaamd Flowerbomb. Inmiddels hebben ze al vier parfums op hun naam staan. Na Flowerbomb hebben ze namelijk Antidote (2006), Eau Mega (2009) en Spicebomb (2012) op de markt gezet. Viktor & Rolf parfums hebben vaak veel oriëntaalse ingrediënten en zijn vooral populair onder jonge mensen.