Energie besparen met de leukste gadgets

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in Online winkelen

energie besparenTegenwoordig wil iedereen besparen op zijn energieverbruik. We doen ’s avonds de gordijnen dicht, we plakken radiatorfolie achter de verwarming en we laten het licht niet onnodig branden. Een energievergelijker toont ons de goedkoopste energieleverancier. Om het ons nog gemakkelijker te maken, komen energieleveranciers met een slimme meter en fabrikanten met een slimme thermostaat. Daarnaast worden diverse gadgets ontworpen om energie besparen alleen eenvoudiger te maken, maar ook leuker. Ooit gehoord van de standby-killer of de wattcher?

Energie besparen met de standby-killer

Met een druk op de knop van je afstandsbediening zet je de tv uit. Zo, nu naar buiten. Ondertussen blijft het lampje van je tv branden. Het toestel blijft in standby stand: klaar om met de afstandsbediening te worden geactiveerd. Natuurlijk handig wanneer je direct je favoriete programma wilt zien, maar energiezuinig is het niet. Met behulp van de standby-killer is dat verleden tijd. Wordt de tv op standby gezet, dan merkt de killer dit op en schakelt de stroom naar de tv uit. Zodra de afstandsbediening op de televisie wordt gericht om deze aan te zetten, pikt de standby-killer het infrarood signaal op en zet de tv in standby modus. Na nog een druk op de knop van je afstandsbediening kun je je favoriete programma direct zien.

Energie besparen met de wattcher

Een wattcher toont op een duidelijke manier hoeveel stroom er in huis wordt gebruikt. Je plaatst hem op de elektriciteitsmeter. Wanneer je apparaten uit- of inschakelt, toont het display op de wattcher direct het verschil in energie dat je verbruikt. De wattcher maakt dus eenvoudig inzichtelijk waar je veel energie gebruikt en hoe je kunt besparen. Door de wattcher actief te gebruiken, bespaar je met gemak zo’n 20 procent op je energierekening. De wattcher werkt op elke elektriciteitsmeter, zelfs op de slimme meter. Zo wordt het besparen op energie je wel heel gemakkelijk gemaakt.