De Voordelen van een Verduisterend Rolgordijn

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in In huis

Een verduisterend rolgordijn creëert een ideale omgeving voor de perfecte nachtrust. Al het licht wordt tegengehouden, door de aanwezigheid van een speciale hitte werende aluminium coating op de achterkant van het rolgordijn. Deze coating geeft een 100 procent afscherming van lichtinval. Wel zo handig als jij bijvoorbeeld voor je werk nachtdiensten moet draaien, dan zal je overdag graag ongestoord willen slapen. Ook voor kinderen, die in de zomer vroeg slapen terwijl het buiten nog lang licht is, is een verduisterend rolgordijn een ideale uitkomst. Daarnaast geeft het je ook veel privacy wanneer het buiten donker is en binnen de verlichting aan is. Hierdoor is er geen inkijk in de kamer vanaf buiten door voorbijgangers of buren. Een ander voordeel van deze speciale coating, is dat deze ook isolerend en dus energiebesparend  werkt. In de zomer wordt een teveel aan warmte dus geblokkeerd, en in de winter blijft het aangenaam warm in het huis door de isolerende werking van deze rolgordijnen.

Groot assortiment waaruit je kunt kiezen

Verduisterende rolgordijnen zijn er in vele stijlen, ontwerpen en kleuren. Zo is het voor jouw mogelijk de juiste uitvoering te kiezen die het best aansluit bij de stijl en het interieur van jouw woning. VELUXshop biedt een handige tool waarbij je gemakkelijk de maat, transparatnie en kleur kunt kiezen.  De maatvoering kan variëren van 40 tot 240 centimeter in breedte en 175 tot 275 centimeter in hoogte. Als jij een afwijkende maat wilt, dan kan je kiezen voor een op maat gemaakt rolgordijn. In overleg met de leverancier wordt dit dan naar jouw wensen gemaakt. Er zal wel altijd een kleine lichtkier zijn, tussen het rolgordijn en het raamkozijn, als het rolgordijn geen zijprofielen, of geleiders, heeft. Dit kan je voorkomen door te kiezen voor een uitvoering met geleiders. De locatie van verduisterende rolgordijnen is meestal in slaapkamers en kinderkamers, daar is een ongestoorde nachtrust gewenst. Maar ook voor badkamers zijn er speciale verduisterende rolgordijnen, deze zijn gemaakt van speciale stoffen die geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Een verduisterend rolgordijn is opgebouwd uit een schermdoek, cassette en geleiders. Het rolgordijn valt precies in de cassette en de geleiders zorgen dat het rolgordijn netjes langs het raam blijft lopen. Deze geleiders zorgen dus ook dat er geen lichtkieren ontstaan

Welke vorm van bediening is mogelijk?

Verduisterende rolgordijnen kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Bij handmatige bediening kan je dan ook nog kiezen tussen een linkse of rechtse bediening. Bediening met de hand kan door de handgreep omhoog of omlaag te schuiven, een eenvoudige kettingbediening, naar de door jouw gewenste positie. Elektrische bediening van een rolgordijn kan in combinatie met een automatisch dakraam. Door middel van de afstandsbediening is dan ook het rolgordijn te openen of te sluiten. Dit kan zowel op netstroom als op zonne-energie bediend worden.