Trap bekleden met laminaat

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in In huis

TraplaminaatSteeds meer mensen bekleden hun traptreden met laminaat. Waar vroeger overal vloerbedekking werd aangebracht op de trap is nu laminaat meester. Dit roept echter wel veel vragen op bij ons. Zorgt laminaat niet erg voor geluidsdoorlating? En glijd je niet gemakkelijk uit op deze gladde vloersoort? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Nadelen van de trap bekleden met laminaat

Het nadeel van een beklede trap met laminaat is het zogenoemde ‘loopgeluid’. Hier bedoelen we het tikgeluid mee van de schoen die contact maakt met de vloer. Ook is laminaat een stuk koeler dan vloerbedekking. Het is dan ook aan te raden om sokken te dragen in de winter. Dit kan je natuurlijk voorkomen door vloerverwarming of warmte-isolatie.

Voordelen van de trap bekleden met laminaat

Het grote voordeel van een trap bekleden met laminaat is dat deze gelijk kan zijn aan het laminaat in de rest van het huis. Dit zorgt voor een prachtige uitstraling in je huis. Dit vergt echter wel veel tijd en wat expertise. Hierdoor is het aan te raden om dit te laten uitvoeren door een speciaal bouwbedrijf. Een nog groter voordeel voor mensen die allergisch zijn is dat een met laminaat beklede trap veel hygiënischer is dan vloerbedekking. Ook als je kinderen of huisdieren hebt is laminaat aan te raden. Het is dan veel makkelijker schoon te maken. Daarnaast is laminaat onderhoudsvrij. Ook vinden mensen een met laminaat beklede trap veel sfeervoller. Het geeft een hele moderne en modieuze uitstraling aan de trap. Er is dan ook een enorm groot assortiment aan traplaminaat. Kies maar uit!