Thuisstudie bij de warme kachel

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in In huis

macbook-407127_640De avonden worden weer langer, mensen gaan weer meer en meer binnen vertoeven. Tijd voor nascholing. Wist je dat voor een farmaceutisch consulent nascholing gewoon thuis kan? Lekker in je eigen stoel en bij je eigen warme kachel.

Kwaliteitszorg bewaken

Waar je vroeger in de apotheek de service niet verder reikte dan het uitdelen van doosjes pillen, lijkt het tegenwoordig een meer servicegerichte instelling. Een patiënt moet zich op zijn gemak voelen, de juiste informatie krijgen over zijn medicijnen en zijn persoonlijke gestel. De patiënt staat als het ware centraal. Een farmaceutisch consulent is een schakel tussen de apothekersassistente en de apotheker. Dit is een relatief nieuwe functie. Een van de kerntaken is het bewaken van kwaliteitszorg. Een farmaceutisch consulent moet patiënten altijd individueel kunnen begeleiden en dus deskundig zijn.

Altijd de laatste ontwikkelingen volgen

Zonder bijscholing raakt een farmaceutisch consulent achter en om patiënten altijd de juiste informatie te kunnen geven, is dat niet de bedoeling. Bijscholing is dus altijd nodig. Niet alleen moeten de laatste ontwikkelingen bijgespijkerd worden, ook het volgen van speciale programma’s toegespitst op een aandoening maakt dat een farmaceutisch consulent zich specialiseert. Specialisaties zijn bijvoorbeeld chronische nierschade, multiple sclerose, auto-immuunziekten en subfertiliteit. Alle programma’s zijn toegespitst op de dagelijkse praktijk van de farmaceutische consulent.

Het grootste nadeel van thuisstudie: discipline

Natuurlijk zijn er legio voordelen van thuisstudie te noemen, maar helaas zijn er ook enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat je als thuisstudent heel veel discipline moet hebben, en dat is niet altijd even eenvoudig. Het leven heeft in deze tijd bijzonder veel afleidingen en niet iedereen is geschikt voor het volgen van thuisstudies. Mocht discipline niet jouw probleem zijn, dan is een opleiding via e-learning natuurlijk een uitkomst. Het is niet alleen zo dat je niet de deur uit hoeft voor de nascholing farmaceutisch consulent, het kan ook nog eens op het tijdstip dat jij wenst. Geen opleiding geeft bijvoorbeeld cursussen op zondagavond, en dat kan wel eens jouw favoriete studiemoment zijn.

Thuisstudie de toekomst?

Een proefabonnement zorgt ervoor dat je eerst kunt ontdekken of een thuisstudie wel wat voor jou is. Kun je ook ontdekken wat jouw favoriete studieplek is: aan je bureau of in je luie stoel. Zelfs de toetsen kun je thuis doen, waarbij je de keuze hebt tussen toetsen op papier of via de website. Zullen er in de toekomst nog opleidingscentra zijn waar men zich verzamelt? Of is er straks alleen nog maar scholing via thuisstudie? De toekomst zal het leren…