Een Thuis Sauna Kopen: Wanneer is het een Slimme Keuze?

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in In huis

  De kop van dit artikel suggereert dat er een speciale tijd van het jaar geschikt is voor het kopen van een thuis sauna. Maar eigenlijk is een sauna voor thuis kopen altijd goed: in elke tijd van het jaar kun je tot de aanschaf overgaan. In de winter is het heerlijk om in de sauna te vertoeven, maar in de lente is misschien de beste tijd om de sauna te installeren. Hoe het ook zij: een sauna voor thuis aanschaffen is altijd een slimme keuze!

De verschillende redenen

Wil je een thuis sauna kopen, dan doe je dat om verschillende redenen. Dit kan zijn omdat:
  • Je ervan houdt om in de sauna te vertoeven, maar graag privacy wilt
  • Je liever niet de deur uitgaat voor een bezoek aan de sauna
  • Je elke avond wel in de sauna zou willen
  • Je graag met je eigen vrienden in de sauna zit
  • Je samen met je partner geniet van jouw tweepersoonssauna
Je ziet dat er veel redenen zijn om een sauna aan te schaffen, maar neem maar aan: er zijn er nog veel meer.

Buiten is het nat of guur

Stel je voor: je zit lekker op de bank en hebt zin in de sauna. Maar eigenlijk is het koud en guur buiten of regent het pijpenstelen. Je hebt geen zin om de deur uit te gaan en stelt je saunabezoek uit. Tot volgende week, tot volgende maand, tot nooit. Want iedereen weet: van uitstel komt toch echt vaak afstel. Dus wat is er lekkerder dan op je bank te denken dat je zin hebt in de sauna, naar de sauna te lopen en er gewoon in te gaan? Met een thuissauna kan dat: je hoeft de deur niet uit en kan als je klaar bent met een rondje sauna bij wijze van spreken direct je bed in. Niks eerst door de kou of met de auto op pad.

Frequent

Elke avond naar de sauna is eigenlijk niet te betalen als je naar een saunacomplex gaat. Natuurlijk heb je daar vast leuke abonnementsvormen, maar het loopt best in de papieren. Een sauna voor thuis aanschaffen lijkt een investering: maar als je er bij wijze van spreken elke avond ingaat, heb je die investering er binnen korte tijd uit. Vooral voor mensen die frequent een sauna bezoeken is een privésauna een uitkomst. Bovendien krijg je in je eigen sauna optimale privacy: niemand die jou in je blootje ziet, als je dat niet wilt.

Tijd voor elkaar

Met een eigen sauna nodig je uit wie je uit wilt nodigen. Heb je zin om een avondje gezellig met vrienden te kletsen, dan kan dat prima in de sauna. Je hebt uitgebreid de tijd voor elkaars gesprek, zonder dat er allerlei mobiele apparaten tussendoor komen. In de sauna ben je immers puur natuur en heb je je mobiel niet in je broekzak. Er zijn diverse soorten sauna’s op de markt, in diverse grootten. Het is maar net hoe groot je huis is of welke ruimte je beschikbaar hebt. Wil je een zespersoons sauna, dan schaf je die aan. Wil je alleen met je eigen partner in de sauna, dan is een tweepersoons sauna wellicht groot genoeg. Wil je een sauna die op maat gemaakt wordt zodat hij exact geschikt is voor de ruimte die je hebt, dan kan dat ook. Een thuissauna schept mogelijkheden voor gezellige avonden.