We Maken De Woning Weer Gezellig

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in In huis

wall-416060_640Nu het weer kouder wordt buiten, wordt het tijd om het huis aan de binnenkant weer wat gezelliger te maken. Sfeerverlichting, kaarsen, accessoires, de keuze is reuze. Woonwinkels kunnen inspiratie bieden, maar ook internet of sociale media als Pinterest. Je smaak bepalen wordt zo een stuk eenvoudiger.

Staren in de vlammen

Een schaal met een aantal stompkaarsen doet het altijd goed in de woonkamer. Het licht van de kaarsen geeft een sfeervol effect en het mooie van kaarsen is, is dat ze in alle kleuren van de regenboog te koop zijn. Altijd wel een kaars naar je smaak dus. Een statige kandelaar met gewone kaarsen blijft ook mooi, evenals een mooi object waar waxinelichtjes in gebrand kunnen worden. De vlam van een kaars is een eyecatcher, vuur kan zeer ontspannen werken. Voor wie echt uit wil pakken, is een open haard nog mooier, maar dat is niet voor iedereen beschikbaar. Wat wel zeer decoratief is, is een muurtje van fraai opgestapeld brandhout. Of je nu wel of geen haard hebt, de decoratiewaarde is hoog.

Groen voor decoratie en gezondheid

Natuurlijk zijn er tal van woonaccessoires te koop, maar vergeet de bloemist niet. Planten en bloemen geven niet alleen sfeer aan de woonkamer, ze leveren ook nog de nodige zuurstof en filteren de lucht op fijnstof. Planten en bloemen zijn dus naast decoratief ook nog eens gezond. In de winter elke week een vers bosje tulpen of wekenlang genieten van een boeket met wat sterkere bloemen als chrysanten of dahlia’s, herfstgroen en bessen. Wie denkt dat chrysanten oubollig zijn, moet eens Google afbeeldingen raadplegen over deze bloem. Je zult verrast zijn van de vele verschillende soorten, er zit er vast een bij die je gewoon heel mooi vindt. Mooie bloemen verdienen een mooie vaas. Investeren in een vaas die perfect bij de rest van de inrichting past, is dus nooit mis. Sommige vazen zijn zelfs zonder bloemen decoratief genoeg te noemen.

Woorden van welkom

Geheel in de trend van nu, is een tekst op de muur van de woonkamer, de slaapkamer of de keuken. Ook op de treden van de trap kan een tekst geplaatst worden. Je kunt natuurlijk gewoon je lievelingsquote op de muur schilderen, maar ook schilderijen met mooie teksten zijn in diverse woonwinkels te vinden. Wat dacht je van het Engelse ‘We make together a family’ of voor wie liever een Nederlandse tekst op de muur heeft: ‘Je bent welkom in ons huis’. Losse, ogenschijnlijk lukrake woorden kunnen ook heel decoratief zijn. Door de letters sierlijk te plaatsen, ontstaat een sjiek effect. Prachtig boven de bank of boven de eettafel. Op internet is bijzonder veel inspiratie te vinden.