Knutselen voor kinderen en volwassenen

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in In huis

kinderplaatKinderen knutselen over het algemeen graag. Ze vinden het leuk als ze weten dat er met hun kunstwerkje ook daadwerkelijk iets gedaan wordt. Het zijn net mensen.. Dus, waarom niet je kinderen lekker laten knutselen aan wat dingen om je huis wat gezelliger mee te maken? Met een beetje hulp kunnen ze wel degelijk hele mooie dingen maken. Heb jij meteen een excuus om je weer helemaal uit te leven met kralen, viltstiften, plakplaatjes en vingerverf.

Porseleinverf

porseleinverfPorseleinverf staat garant voor een middagje kliederen En de kans is groot dat het resultaat nog mooi is ook! De verf is gemakkelijk door kinderen te gebruiken. Het is vaatwasserbestendig en blijft (na afbakken in de oven) erg lang goed. Tijdens het schilderen kun je de verf er echter zo vanaf vegen als het even niet is gegaan zoals je wilt. Misschien een leuk idee om een hele set goedkope kale bordjes en kopjes aan te schaffen en ze door de kinderen te laten schilderen voor speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld een speciaal servies voor sinterklaas, voor kerst, voor pasen en voor verjaardagen. Ook voor volwassenen leuk tijdverdrijf!

Schilderen op nummer

schilder op nummerHet blijft leuk, schilder op nummer. Veel mensen vinden het geen echte kunst, schilder op nummer. Maar het geeft toch voldoening als je na een aantal uur schilderen een mooi eindresultaat hebt! En voor kinderen ishet niet alleen leuk, het leert ze ook nog eens fijn motorische vaardigheden aan. Voor volwassenen of grote kinderen is er nog een leukere versie van schilder op nummer beschikbaar. Het paint your own picture van Bruynzeel. Met de bijgeleverde software zet je je favoriete foto om in een lijntekening met kleurnummers. Zo maak je vervolgens een schilderij van je eigen foto’s. Het moeilijke is dat je wel zelf de kleuren goed moet mengen, wat nog niet zo gemakkelijk is aangezien je zelf moet inschatten wat de verdeling van kleuren is. Daarnaast is de lijntekening minder secuur als die van een kant-en-klare schilder op nummer.

Kaarsen maken

kaarsen makenOok leuk voor de komende feestdagen: zelfgemaakte kaarsen! Met het kneedkaarspakket van Ses kunnen de kinderen zelf kaarsen maken. In het pakket zitten 10 blokjes kneedkaars en een mesje voor het detailwerk. En mocht je de verleiding zelf niet kunnen weerstaan, een voorbeeld vinden de kinderen alleen maar handig… 😉