Handige Android apps

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in In huis

Handige Android appsHeb je een smartphone? Dan maak je vast al wel gebruik van een aantal apps als buienradar en whatsapp. Maar er zijn zoveel meer handige en leuke apps te downloaden! Van gratis apps die je zonder internet kunt gebruiken tot betaalde apps waar je een internetverbinding bij nodig hebt. De apps om websites beter weer te geven laten we achterwege, in dit artikel behandelen we enkel originele Android apps die handig zijn voor thuis (en soms ook voor onderweg).

Relax and Sleep

Of het werkt zul je moeten uitproberen, maar het idee is leuk. De Relax and Sleep app is gratis te downloaden en te gebruiken zonder internet verbinding. Je krijgt 35 rustgevende geluiden, zoals golven op zee, kwakende kikkers of krekels. Je kunt een timer instellen, zodat je je niet druk hoeft te maken dat je telefoon de hele nacht op kwaken staat totdat je batterij leeg is.. Met de rustgevende mix kun je misschien wel heerlijk relaxed in slaap vallen.Je kunt ook een alarm instellen.

Batterij

In de rechterbovenhoek van je telefoon kun je zien hoeveel batterijcapaciteit je nog over hebt. Dat zegt echter vaak maar weinig, want met één streepje kun je soms nog best een tijdje doorgaan met gebruiken. De Batterij app geeft meer duidelijkheid over de capaciteit van je batterij. Als je wilt kun je er ook zien wat de dingen zijn die de meeste stroom eisen.

AdFree Android

Vind je het ook zo vervelend dat je steeds advertenties te zien krijgt, bijvoorbeeld tijdens een spelletje Wordfeud? Dan is de AdFree Android app een uitkomst. Na het installeren van deze app zul je bijna geen reclame meer tegenkomen, hoogstens een laadicoontje af en toe.

Couverts

Ben je fan van uit eten gaan? Dan is Couverts erg handig. Je kunt zien welke restaurants in de buurt zitten en direct reserveren. Je kunt aangeven wanneer je komt, met hoeveel mensen en waar je zin in hebt. Via e-mail of sms ontvang je een bevestiging van je reservering.