De afwerking van je huis: hanglampen

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in In huis

Design HanglampLampen worden gezien als accessoires, terwijl ze (en dan vooral hanglampen) danig opvallen. Ik zou het dan ook geen accessoires willen noemen, maar een belangrijk onderdeel van de aankleding en daarmee de uitstraling van je huis. Hanglampen zijn dan ook een investering waard. Misschien breng ik je met dit artikel op wat ideeën.

Grote blikvangers

Het is leuk om ten minste een echte blikvanger aan te schaffen en op een centrale plek in je huis te hangen. Je kunt denken aan een lamp voor boven de eettafel, maar ook voor boven de zithoek, of in de hal, als die tenminste hoog genoeg is en je er niet makkelijk tegenaan loopt. De hanglamp van hiernaast vind ik persoonlijk een heel gaaf exemplaar. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren (ook de binnenkant verschilt van kleur). Op de site van d-signverlichting zie je gave voorbeelden van hoe deze lamp is toegepast in verschillende huiselijke en zakelijke interieuren.

Onopvallende klasse

Sfeersetting leitmotif mini lampJe creëert stijl en klasse in je huis als je bepaalde hanglampen uitkiest die niet direct opvallen, maar wel voor een mooi totaal plaatje zorgen. Van die lampen die een regelmatige bezoeker ineens opvallen en je complimenteert met je smaak. Niet dat je het daarvoor moet doen, maar je zult er lang plezier van hebben en het voordeel van de wat minder opvallende lampen is dat je er ook minder snel op uitgekeken raakt. Zo’n lamp is ook de leitmotiv hanglamp van de afbeelding hiernaast. Als je ze plaatst zoals in de afbeelding, dan zijn ze zelfs helemaal niet zo onopvallend. Let wel dat een drukker huis en bijvoorbeeld 1 in plaats van 3 exemplaren er wel voor zorgt dat het er heel anders uitziet.