Behangen

Geschreven door Rosanne op . Geplaatst in In huis

wallpaper-143587_640Het is zelfs al mogelijk om behang online te kopen. Maar dan wordt het behang thuis geleverd en dan mag je aan de slag. Behangen is voor velen toch een rot klusje. Besteed je het uit of ga je het zelf doen? Het is een klus die toch enige expertise kent. Het voordeel van behangen is wel dat je meteen het resultaat ziet. Zie je na een rol dat de kleur, motief of de plaatsing niet juist is, is het mogelijk dit meteen weer te verwijderen of aan te passen.

Voordat u gaat behangen

Het is belangrijk om de muren voor te bereiden. Ten eerste zorg je dat je het oude behang (in geval dit van toepassing is) zo veel mogelijk verwijderd. Niet al het behang is geschikt om over oud behang te plakken. Ten tweede zorg je er voor dat je gaten wegwerkt. Dit kan door middel van plamuur. Laat de plamuur wel eerst drogen met de daar voor bestemde droogtijd. Bij behang dat dun is kan het tot zwarte plekken leiden.

Behang tips

Tip 1: Teken de banen van het behang af op de muur. Doe dit niet met een dikke zwarte stift of met felle kleuren, omdat dit kan doordrukken.

Tip 2: Begin in de hoek, maar een hoek is niet altijd loodrecht. Zorg er voor dat een gedeelte van het behang laat overlappen, zodat op de andere muur het behang ook loodrecht wordt geplaatst.

Tip 3: Behangbanen op maat snijden. Snij de banen niet precies op de gemeten lengte, maar laat die zo een 10 á 15 cm uitsteken. Zo zorg je ervoor dat je geen behang verspilt.

Tip 4: Het is van belang dat de banen verticaal exact recht naast elkaar komen te hangen. Dit kan door het de nieuwe baan net iets over de oude baan behang te plakken of naadloos op elkaar laat aansluiten.

Tip 5: Zorg dat je met minimaal 2 personen bent, zodat je sneller achter elkaar kan door werken. De een plakt het behang en de ander maakt de banen klaar